Suomen Yrityskehitys perustaa Kasvukiihdyttämön Jyväskylään

4.2.2015

Kasvukiihdyttämö on kasvuhakuisille yrityksille tarkoitettu kehitysohjelma, jossa kokeneet yrittäjät ja liikkeenjohtajat auttavat yhtiöitä kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa ja parantamaan merkittävästi tulostaan alle kahdessa vuodessa. Yrityksiä autetaan tarvittaessa kasvurahoituksen hankinnassa ja Suomen Yrityskehitys yhdessä lähipiirinsä kanssa tekee myös sijoituksia yhtiöihin.

Kasvukiihdyttämö on toimialariippumaton, mutta useimpien valittavien yritysten arvioidaan liittyvän hyvinvointiin ja terveyteen, digitalisoitumiseen ja kyberturvallisuuteen tai kestävään kehitykseen ja resurssiviisauteen, josta ovat esimerkkeinä biotalous ja älykäs asuminen.

Toiminnasta vastaava tiimi valitsee vuosittain hakijoiden joukosta noin kymmenen kasvuhakuista yritystä, joissa on kasvuun sitoutunut tiimi, riittäväksi arvioitu kasvupotentiaali ja myyntivalmiita tuotteita tai palveluita, joilla yhtiö on perustamisestaan lähtien saanut myyntituottoja vähintään miljoona euroa. Näitä yrityksiä löytyy nykyisestä asiakaskunnasta ja verkostosta esimerkiksi Jyväskylän Yritystehtaan, Kasvu Openin ja sijoittajien kautta.

”Haemme kumppaneiksemme sekä yksityisiä että julkisia toimijoita, joiden avulla laajennamme Kasvukiihdyttämön toimintaa. Näyttää siltä, että saamme kumppaneiksemme kasvuun sitoutuneita toimijoita yksityiseltä ja julkiselta puolelta”, sanoo Jukka Lassila, Suomen Yrityskehityksen toimitusjohtaja.

”Markkinassa on tilaa käytännönläheiselle toimijalle, joka ymmärtää asiakkaidensa kasvun haasteet oman kokemuksensa kautta ja on valmis myös tekemään itse sijoituksia. Yritysten arvon kasvattaminen hyödyttää kaikkia”, sanoo Seppo Sneck, Kasvukiihdyttämöstä vastaava sijoitusjohtaja.

Kasvukiihdyttämössä toimitaan Suomen Yrityskehitys Oy:n Arvokas Yritys – konseptin mukaan. Asiakasyritykselle ”kiihdytyskaista” kestää 1-2 vuotta, jona aikana liikevaihto vähintään kaksinkertaistetaan. Yrittäjätaustainen, kokenut tiimi toimii kanssayrittäjinä ja mentoreina. Painopisteitä ovat kasvun strateginen suunnittelu ja toteutus, kotimaisen ja kansainvälisen kontaktiverkoston kasvattaminen, sekä myynnin ja markkinoinnin suunnittelu ja erilaisten kampanjoiden toteutukset. Työkaluvalikoimaan kuuluvat myös rahoitus- ja yritysjärjestelyt.

Jukka Lassila, toimitusjohtaja 050 1810, jukka.lassila@yrityskehitys.com

Seppo Sneck, sijoitusjohtaja 0400 643 803, seppo.sneck@yrityskehitys.com

Hannu Tolvanen, yrityskehittäjä ja sijoittaja, Arvokas Yritys – konsepti, 0400 642 569, hannu.tolvanen@yrityskehitys.com sekä www.yrityskehitys.com

Suomen Yrityskehitys on yksityinen kasvuyritysten kehittämiseen erikoistunut yhtiö. Se on palvellut perustamisestaan vuodesta 2005 lähtien yli 150 yritystä. Yhtiö toimii usealla paikkakunnalla sekä kansainvälisesti. Yhtiö on ollut rakentamassa mm. valtakunnallista Kasvu Open – ohjelmaa sekä Jyväskylän Yritystehdasta. Nyt julkistettu Kasvukiihdyttämö on luonteva jatko yhtiön yhteistyölle kasvuyritysverkostoissa.