Uutisarkisto

MultiMentor avasi sivun LinkedIniin

MultiMentor on avannut yrityssivun LinkedIniin. MultiMentorin tavoitteena on herättää verkostossa keskustelua hyvästä hallintotavasta ja hallitustyöskentelyn arjesta. Seuraa yrityksemme sivuja niin saat tiedon ajankohtaisista puheenaiheista. MultiMentor LinkedIn

LinkedIn on maailman suurin ammattilaisten muodostama sosiaalinen verkosto. LinkedIn:ssä on 150 miljoonaa erialan ammattilaista.

Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunta järjestää maaliskuussa nyt ensimmäistä kertaa vuotuiseksi suunnitellun Kasvu Open -tempauksen

Kasvu Open - tempauksessa aiheen huippuasiantuntijat ja yksityiset sekä julkiset rahoittajat haastavat kilpailun osallistujat ja itsensä löytääkseen potentiaalisille kasvuyrityksille parhaat kasvun palvelut ja resurssit. Mukaan kilpailuun voi ilmoittautua maaliskuun loppuun mennessä Ilmoittautumisohjeet löytyvät sivulta www.centralfinlandchamber.fi. Kasvu Open -tempaukseen ja sen järjestäjiin voi tulla tutustumaan 17.3. klo 9-11 Agora Centerin Martti Ahtisaari -salissa järjestettävässä Rohkeutta kasvuun! - Kasvu Open InfoShow:ssa.

Parhaat maaliskuun aikana mukaan ilmoittautuneista yrityksistä ja konsepteista pääsevät esittäytymään asiantuntijoille ja rahoittajille henkilökohtaisesti kevään 2011 aikana. Kaikkein paras palkitaan opintomatkalla Piilaaksoon.

Kasvu Openin tuomaristo koostuu Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunnan jäsenistä. Kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtaja Risto Jämsen, Midinvest Management Oy:stä, miksi kasvuyritysvaliokunta halusi järjestää Kasvu Openin? Halusimme tehdä yhdessä jotain konkreettista asian eteen. Kasvuyrityksiä kaivataan Suomen talouden veturiksi ja meidän valiokuntamme nimensä mukaisesti edistää tätä kehitystä. Me kokoamme voimat ja nostamme asian esille. Itse ideat ja yritykset ovat pääosissa. Kilpailu tekee asiasta mielenkiintoisen ja tavallaan toimii parannettuna jatkumona aikaisempien vuosien liikeideakilpailulle.

Mikä hyöty kasvua hakevalle yritykselle Kasvu Openista on? Toimitusjohtaja Jaakko Kurikka, Kurikka Timber Oystä kiteyttää yrityksen hyödyt seuraavasti: Monesti yrittäjä on hyvin yksin päätöstensä kanssa, Kasvu Open tuo erittäin hyvän mahdollisuuden peilata ajatuksiaan pätevien asiantuntijoiden kanssa. Keskustelua ennen isoja askelia ei koskaan ole liian paljoa. Kasvu open antaa myös oivan tilaisuuden tutustua kasvua tukeviin sidosryhmiin rahoituksen, strategisen suunnittelun, markkinoinnin ja organisaation johtamisen saralla. Kilpailu antaa myös myönteistä julkisuutta ja tietenkin palkintomatka piilaaksoon on erittäin mielenkiintoinen!

Kasvu Open -idean ja tempauksen järjestelyjen taustalla toimii Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunta. "Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunta perustettiin viime vuonna ensimmäisenä Suomessa koko kauppakamariryhmässä. Aktiivisten valiokuntien jäsenten ideoima Kasvu Open -kilpailu osoittaa, että olemme edelläkävijöinä Suomessa osaltamme raivaamassa tietä kasvulle ja yrittäjyydelle", kiteyttää Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Valiokunnan jäseninä toimivat Jämsenin ja Kurikan lisäksi Pekka Järvinen, (Balentor Oy), Ari Hiltunen (Jykes Oy), Juha Koskinen (Keski-Suomen Yrityskehitys Oy), Jukka Lassila (Keski-Suomen Yrityskehitys Oy), Pete Okkonen (Aava&Bang Oy), Tuuli-Kirsikka Pirttiaho (Keski-Suomen Yrittäjät ry), Jyrki Saarivaara (Keski-Suomen Ely-keskus), Marko Seppä (Jyväskylän yliopisto) Maria Vaissi (Vaissi Oy), Marja Kantonen (Midinvest Management Oy), Matti Härkönen (Yritysten Taitava Keski-Suomi)

Lisätietoja:
Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtaja Sijoitusjohtaja, partneri Risto Jämsen, Midinvest Management Oy, 0400 646 474
Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunnan jäsen, toimitusjohtaja Jaakko Kurikka, Kurikka Timber Oy, 040 0429 559
Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen, 050 568 8555
Avaa Kasvu Open InfoShow kutsu tästä
linkistä.

Laukaan Yrittäjät ry, joka valittiin vuoden 2009 paikallisyhdistykseksi, on ottanut käyttöönsä Multimentor oy:n Hallintapalvelun

”Aiomme nostaa hallitustyöskentelyn hyvästä huipputasolle. Tavoitteeseen pääsyn tueksi olemme ottaneet käyttöön ensimmäisenä paikallisyhdistyksenä Suomessa MultiMentor Hallintapalvelun.” Laukaan Yrittäjien puheenjohtaja Sakari Suomala toteaa jäsentiedotteessaan.

Lue koko jäsentiedote tästä linkistä.

Yritysjärjestelyihin uutta osaamista - vahva keskisuomalainen toimija Vinanssi Oy

Yrityskauppoihin ja yritysjärjestelyihin tuodaan uutta keskisuomalaista osaamista yritysten ostajien ja myyjien käyttöön. Alueen johtavat toimijat ovat perustaneet Keski-Suomeen uuden yhtiön, Vinanssi Oy:n. Yhtiön taustalla ovat Keski-Suomen Yrityskehitys Oy:n Juha Koskinen ja Jukka Lassila, TietoAkseli Oy:n Mikko Akselin ja Procopé & Hornborg Asianajotoimisto Oy:n Vesa Kokko.

Yrityskauppojen ja järjestelyjen määrä on taantuman myötä laskenut. Samalla järjestelyjen luonne on muuttunut haastavaksi, yrityskauppa ei ole vain projekti, joka päättyy myynti- tai ostotapahtumaan. Järjestelyjen toteutuminen vaatii laaja-alaista onnistumista lähtien myyntikohteen valmistelusta, päättyen ostajan tavoitteiden täyttymiseen.

Vinanssin toimijat ovat vuosia olleet mukana yrityskauppojen järjestelyissä. Yhteenliittyminen Vinanssiin on koettu tarpeelliseksi ja luontevaksi kehityspoluksi toimijoiden välillä aiemman yksittäisen järjestelyjen toteuttamiseen liittyvän yhteistyön lisäksi. Yksi huomiota saanut järjestely on ollut jyväskyläläisen Mikko Eskelisen rakentaman K1 Katsastajat -ketjun myynti espanjalaiselle, alalla globaalisti toimivalle Applus:lle.

Vinanssin toiminta tulee suuntautumaan erityisesti niihin yritysjärjestelyihin, joissa maakunnallista osaamista ja toimintaa pyritään säilyttämään ja vahvistamaan.

”Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan ratkaisuja yritysten elinkaaren eri vaiheisiin”, toteaa Mikko Akselin. ”Yrityksen arvonnousu on merkittävä osa omistajan yrityksestään saamasta tulosta ja se on realisoitavissa liikkeenluovutuksella. Jos jatkajaa ei perhepiiristä löydy, voi tulevaisuudentarkastelun pitkittäminen vaarantaa omistaja-arvon pysyvyyden ja pahimmillaan koko yrityksen toiminnan jatkumisen tulevaisuudessa.”

”Näen turhan usein, että puutteellinen valmistelu on ollut omiaan heikentämään järjestelyn lopputulosta tai jopa estävän sen syntymisen”, kertoo asianajaja Vesa Kokko. ”Projektisuunnitelma eri vaihtoehtoineen pitäisi olla hahmotettu jo ennen ensimmäistä yhteydenottoa. Käytännössä järjestelykelpoisuus pitäisi olla varmennettu ja mahdollisesti neuvottelun yhteydessä esille nouseviin seikkoihin olisi kiinnitettävä jo ennalta huomiota.”

”Tunnistamalla ja osoittamalla ne seikat, miten myytävä yritys sopii ostajan strategiaan edistämme järjestelyn toteutumista ja varmennamme osapuolten tyytyväisyyttä myös kauppojen toteuduttua”, linjaa Jukka Lassila. ”Meille tärkeää on myös se, että yrityksestään luopuva myyjä saisi nähdä elämäntyönsä jatkumisen ja kehittymisen ostajan käsissä. Tuntiessamme myyntikohteemme hyvin, voimme myös tukea ostajaa haltuunotossa järjestelyn toteuttamisen jälkeen.”

Keski-Suomen Yrityskehitys Oy on erityisesti alku- ja kasvuvaiheen yritysten kehittämiseen erikoistunut palveluyritys, jonka partnereista Koskinen on toiminut mm. Sanmina Oy:n toimitusjohtajana ja Lassila Yomi Oyj:n toimitusjohtajana ennen sen sulautumista Elisa Oyj:öön. TietoAkseli Oy on talous- ja palkkahallinnon kokonaispalveluihin erikoistunut auktorisoitu tilitoimisto. Procopé & Hornborg Asianajotoimisto Oy puolestaan on yksi Suomen vanhimpia ja suurimpia asianajotoimistoja.

Lisätietoja antavat tarvittaessa hallituksen puheenjohtaja Mikko Akselin 0400 646 760, hallituksen muut jäsenet Jukka Lassila puh. 050 1810 tai Vesa Kokko, puh. 040 900 20 36.

Keski-Suomen Yrityskehitys Oy vahvistaa johtoaan

Keski-Suomen Yrityskehitys Oy:ssä on Erkki Poranen kutsuttu hallituksen puheenjohtajaksi ja Jukka Lassila on nimitetty toimitusjohtajaksi.

Erkki Poranen on toiminut viimeksi pörssiyhtiö Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtajana, josta hän jäi eläkkeelle sopimuksensa mukaisesti 2008. Erkki Porasella on vuosikymmenten kokemus liike-elämän palveluksessa vastuullisissa yritysjohdon ja hallitustyön tehtävissä useilta toimialoilta sekä lukuisista muista luottamustehtävistä.

Jukka Lassila toimii yrittäjänä ja osakkaana omistamissaan yhtiössä Multimentor Oy:ssä ja Keski-Suomen Yrityskehitys Oy:ssä. Lassilalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ICT- ja palveluliiketoimintojen johtamisesta kotimaassa ja ulkomailla. Hän on toiminut aiemmin mm. Soneran palveluksessa myynnin-, markkinoinnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä kotimaassa ja ulkomailla sekä Yomi Oyj:n konsernijohtajana. Keski-Suomen Yrityskehitys Oy on vuonna 2005 perustettu yrittäjävetoinen kehittämis- ja palveluyhtiö. Sen asiakkaina ovat kasvu- ja kehittymishaluiset yritykset Keski-Suomessa ja muilla kasvualueilla. Yhtiöllä on toimipisteet Technopoliksen tiloissa Jyväskylässä ja Vantaalla. Se tekee yhteistyötä useiden kehittämisorganisaatioiden kanssa, mukaan lukien Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, teknologiakeskukset eri puolilla Suomea, pääomasijoittajat sekä alueelliset TE-keskukset, Tekes ja Finnvera.

Yhtiön omistavat Multimentor Oy ja Wellcon Development Oy, joiden taustalla ovat osakaspartnereina DI Jukka Lassila ja DI, VTM Juha Koskinen, joka vastaa mm. yhtiön pääkaupunkiseudun toiminnan kehittämisestä.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Jukka Lassila
050 1810
jukka.lassila [ät] yrityskehitys.com

KotiData tuo uuden palvelun kodin tietotekniikan tueksi

Markkinoille tulee tänä keväänä uusi kodin ja pienyritysten tietotekniikan palveluihin erikoistunut yritys, Keski-Suomen Kotidata Oy. Yritys tarjoaa riippumattoman koulutus- ja tukipalvelun kotitalouksille, pienyrityksille ja ammatinharjoittajille. KotiData lupaa opettaa ihmisiä ja ottaa vastuun tietotekniikan ongelmien välttämisestä ja selvittämisestä. Toiminta alkaa Jyvässeudulta.

Tavoiteltavat asiakassegmentit ovat ikääntyvä väestö, yritysten henkilöstö sekä ammatinharjoittajat ja pienyritykset. Näissä segmenteissä tietotekniikan käyttäjien tarve on saada yksilöllistä opastusta, todellista apua ongelmatilanteissa sekä etukäteen välttää tietotekniikan ongelmatilanteita. KotiData tarjoaa asiakkailleen yksilöllisen koulutuksen ja tukipalvelun, sisältäen käynnin asiakkaan luona.

KotiData nojaa vahvasti yhteistyöhön. Kumppanit (mm. tietotekniikkaa myyvät ja huoltavat yritykset) saavat lisää liiketoimintaa, joka kohdistuu nopeasti laajentuviin tietoyhteiskuntapalveluihin. Samalla yhteiskunta, kauppa, liikeyritykset, pankki- ja vakuutussektori hyötyvät oman toimintansa kannalta edullisen sähköisen asioinnin lisääntymisestä. KotiData haluaa aktiivisesti osallistua oppilaitosten, JAMK:n ja Jyväskylän Yliopiston kanssa tehtävään yhteistyöhön ja näin varmistaa osaamisen kehittymisen sekä toteuttaa ihmisläheisen tietotekniikan ajatusta.

Yrityksen taustalla ovat kehittämisyhtiö MultiMentor Oy ja kokenut telealan ammattilainen Erkki Nurminen. Multimentorin omistajina ovat mm. yrittäjä, hallitusammattilainen ja ICT liikkeenjohtaja Jukka Lassila sekä palveluyrittäjä Harri Lairikkala. Nurminen on toiminut viimeksi teleyhtiö Elisan palveluksessa sekä Kesnet Oy:n toimitusjohtajana. Koulutuksen kehittämisestä vastaa kokenut TietoEnator-taustainen Markku Silvonen. Senior Advisor Antti Halila on kutsuttu hallitukseen. Halilalla on yli 40 vuoden kokemus ICT-alueen johtamisesta, mm Digital Oy:n, Sonera Juxton sekä AffectoGenimapin johdosta.

Lisätietoja
Jukka Lassila 050-1810
jukka.lassila [ät] multimentor.fi

Erkki Nurminen 050-1243
www.kotidata.fi

Technopolis Ventures JSP Oy ja Keski-Suomen Yrityskehitys Oy tuottavat Jyväskylän seudun yrityshautomopalvelut vuonna 2008

Jyväskylän seudun yrityshautomopalvelujen tuottajiksi on valittu vuodeksi 2008 Technopolis Ventures JSP Oy ja Keski-Suomen Yrityskehitys Oy. Yritysten tavoitteena on yhteistyöllä haravoida entistä tehokkaammin uusia kehityskelpoisia liikeideoita jalostettavaksi yrityshautomoon.

Johtaja Risto Kinnunen Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:stä korostaa hautomotoiminnan merkitystä Jyväskylän seudun yrityskehityspalveluiden kokonaisuudessa.

"Erityisen tärkeää on saada entistä enemmän hyviä hankeideoita liikkeelle ja yrityskehityksen prosessiin, jotta mahdollisimman suuri osa alueen osaamispohjaisista liikeideoista toteutuisi. Tavoitteena on 25 uuden hautomoyrityksen käynnistyminen vuoden 2008 kuluessa."

Technopolis Ventures JSP Oy ja Keski-Suomen Yrityskehitys Oy ovat esittäneet yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman, jolla lupaavien yritysaihioiden määrää voidaan edelleen kasvattaa ja tukea myös alkavien yritysten nopeampaa kansainvälistymistä.

Technopolis Ventures JSP Oy on voittoa jakamaton yritys ja osa Suomen suurinta yrityshautomoyritystä, Technopolis Ventures Oy:tä. Emoyhtiöllä on toimipisteet pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella, Lappeenrannassa sekä pian myös Kuopiossa.

"Tarjoamme kehityspalveluita yrityksille näiden sijainnista riippumatta", Technopolis Ventures JSP Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Lähde kertoo. "Asiakasyrityksemme voivat halutessaan vuokrata toimitilansa hautomosta, jolloin kehitystoiminta ja verkottuminen tehostuvat entisestään. Technopolis Ventures -ryhmä palvelee nykyisin jo 75 prosenttia Suomen hautomohankevirrasta."

Keski-Suomen Yrityskehitys Oy on vuonna 2005 perustettu yrittäjävetoinen yrityskehitysyhtiö, jonka asiakkaita ovat innovatiiviset ja kasvuhakuiset yritykset.

"Asiantuntijamme ovat yrittäjyyden ja käytännön liiketoiminnan parissa kouliintuneita henkilöitä, joten olemme kiinnostava yhteistyökumppani erityisesti jo kokeneemmille uusille ja vanhoille yrittäjille. Nyt Jykesin kanssa tehty hautomosopimus mahdollistaa palveluidemme kehittymisen ja entistä paremman saatavuuden kasvuhakuisia yrityksiä suunnitteleville ja toimintaa käynnistäville", toteaa Keski-Suomen Yrityskehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koskinen.

Jyväskylän Teknologiakeskus Oy:n yrityskehitysyksikön 15 vuotta sitten käynnistämän yrityshautomotoiminnan tuloksena on syntynyt noin 170 yritystä, joissa on tällä hetkellä noin 900 työpaikkaa.

Sopimus hautomotoiminnan palveluista Jykesin kanssa on tehty vuodeksi 2008. Tavoitteena on jatkaa yhteistyötä myös vuonna 2009.

Lisätietoja:
Johtaja Risto Kinnunen, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, puh. 040 504 7962, risto.kinnunen@jykes.fi
Toimitusjohtaja Kristiina Lähde, Technopolis Ventures JSP Oy, puh. 040 568 5225, kristiina.lahde@technopolis.fi
Partneri Juha Koskinen, Keski-Suomen Yrityskehitys Oy, puh. 050 342 4206, juha.koskinen@yrityskehitys.com ja partneri Jukka Lassila puh. 050 1810, jukka.lassila@yrityskehitys.com

Onko sinulla hyvä liikeidea?

Onko sinulla hyvä liikeidea tai jo käynnissä oleva teknologia-alueen yhtiö, johon haluat näkemyksen? Ole yhteydessä, saat meiltä palautteen ja ehdotuksen seuraavista askelista. Osallistuitpa liikeideakilpailuun, haet ajatuksia muuten tai olet jo pidemmällä toiminnassa saat meiltä ainakin mielipiteen! Ota yhteyttä.

Yrittäjävetoinen yhtiö palvelee maakunnan alku- ja kasvuvaiheen yrityksiä

Keski-Suomen Yrityskehitys Oy on 24.11.2005 perustettu maakunnallinen, erityisesti alku- ja kasvuvaiheen yritysten kehittämiseen erikoistunut palveluyritys. Yrityksen omistavat Wellcon Development Oy ja Multimentor Oy tasaosuuksin. Omistajat ovat sitoutuneita yrityksen voimakkaaseen kehittämiseen.

Yrityksen osakaspartnerit ovat DI, VTM Juha Koskinen ja DI Jukka Lassila. Juha Koskinen on Wellcon Development Oy:n omistaja ja pääkonsultti. Hänellä on lähes 25 vuotinen liikkeenjohdon kokemus erityisesti teollisuuden palveluksessa. Hän on toiminut aiemmin mm. Sanmina Oy:n toimitusjohtajana ja sitä ennen mm. kansainvälisissä tehtävissä Siemens-yhtymän palveluksessa. Jukka Lassila on ICT-alueen johdon konsultointi- ja hallinnointiyhtiö Multimentor Oy:n pääosakas. Lassilalla on monipuolinen kansainvälinen kokemus ict-alueen liikkeenjohdon tehtävistä. Viimeksi hän toimi Yomi Oyj:n ja sen tytäryhtiön Yomi Softwaren toimitusjohtajana ennen yhtiöiden sulautumista Elisaan ja SysopenDigiaan.

Keski-Suomen Yrityskehitys Oy on syntynyt tarpeeseen saada uutta tehoa ja vaikuttavuutta nykyisin 4500 henkilötyövuoden voimin toteutettaviin julkisiin yrityskehityspalveluihin. Yritykset ja yrittäjät kaipaavat käytännönläheistä, yksilöllisten tarpeidensa mukaista tukea toimintansa kehittämiseen. Tukeakseen yrityksiä mahdollisimman hyvin vaaditaan kehittäjiltä itseltään vahvaa, mielellään kansainvälistä liiketoiminta- ja kehittämisosaamista sekä yrittäjyyden ja yritystoiminnan arvostamista. Lisäksi yrittäjävetoinen yrityskehitysyhtiö pystyy tuottamaan tarvittavat palvelut joustavasti ja tehokkaasti.

Ennen yrityksen perustamista omistajat kartoittivat maakunnan eri tahojen päättäjien suhtautumista yksityiseen yrityskehitysyhtiöön ja saatu palaute oli yksinomaan positiivista ja rohkaisevaa. Yritys täydentää julkista palvelutarjontaa ja toimii yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Keski-Suomessa on paljon osaamista sekä koulutuksen, että yrityksissä hankitun osaamisen muodossa. Keski-Suomen Yrityskehitys Oy:n tarkoitus on tarjota valtakunnallisestikin korkeatasoinen täyden palvelun kehitystuki asiakkailleen, jotta maakunnassa oleva osaaminen saadaan käännetyksi mahdollisimman hyvin kannattavaksi liiketoiminnaksi ja pysyviksi työpaikoiksi.

Toivomme myös yrittäjien ottavan meihin aktiivisesti yhteyttä !